Ulei Esential Vetiver 15 ml, DoTerra

279,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Cod produs - SKU ESE58
Cum te putem ajuta?

--Aroma bogată, exotică și complexă a uleiului esențial de Vetiver este utilizată pe scară largă la realizarea parfumurilor.

--Poate fi utilizat înainte de culcare, pentru a crea o atmosferă liniștitoare.

--Utilizat frecvent la masaj, pentru efectele sale calmante asupra emoțiilor.

--Uleiul esențial de vetiver este cunoscut pentru efectele sale de echilibrare prin uz extern.

Descriere

Ulei Esential Vetiver 15 ml, DoTerra

Vetiveria zizanioides


Proprietatile Uleiului Esential:


Uleiul Esential Vetiver are o aroma bogata, complexa, exotica, fiind utilizat la scara larga in industria parfumurilor. Ajuta sistemul imunitar atunci cand este utilizat la nivel intern, iar extern poate fi folosit ca masaj pentru echilibrare si calmare emotionala. Provine din planta din familia gramineelor (iarba) si spre deosebire de alte tipuri de iarba, sistemul radicular creste in jos. Acest lucru este ideal prevenirea eroziunii si stabilizarea solului.

Modul de Administrare si Utilizare:


  • Uleiul Vetiver se poate aplica pe talpi inainte de culcare pentru a avea un somn linistit.
  • El se poate folosi in masaj, ca ajutor pentru a induce o stare de relaxare si echilibru emotional. Tot pentru relaxare, uleiul Vetiver se poate pune in cada de baie. Se pun 1-2 picaturi pentru aaduce o stare generala buna si o echilibrare a emotiilor.
  • Se pot pune 1-2 picaturi in bauturile calde pe perioada iernii, pentru a aduce beneficii imunitatii tale.
  • Se poate pune in difuzor alaturi si de alte uleiuri precum Lavanda, DoTerra Serenity, DoTerra Balance pentru obtinerea unei stari de bine si pentru reducerea stresului.
  • Se poate folosi o scobitoare pentru a scoate produsul din flacon daca acesta este prea dens. O cantitate foarte mica este suficienta pentru multe tipuri de utilizari.
  • Uleiul esential se combina cu ulei caraus pentru a reduce posibilitatea de sensibilitate cutanata.
  • Pentru masaj, proportia corecta este de 5 picaturi de ulei esential amestecate cu 10 ML de ulei caraus.
  • Pentru baie, 5 picaturi de ulei esential si 5 ML de ulei caraus,
  • Pentru un parfum personal, se pune 1 picatura amestecata cu 10 ML de ulei caraus.

Mixurile pentru Aromaterapie:


In aromaterapie, uleiul Vetiver poate sa fie folosit fie direct de pe piele, diluat cu ulei de Cocos fractionat. Varianta de 15 ml, care este pura, neamestecata cu cocos, se poate folosi in aromaterapie cu ajutorul unui difuzor. In cadrul difuzorului, se pun putine picaturi si apoi se creste treptat numarul lor, doar daca este necesar. Se va obtine in incapere o aroma energizanta, inaltatoare, calmanta.

Proprietatile uleiului in aromaterapie sunt multiple. Ele sunt legate de improspatarea aerului respirat si de calitatile lui imbunatatite, de o stare emotionala buna existenta, de indepartarea poluarii din aer si de beneficiile ce tin de proprietatile antibacteriene, antivirale si antiseptice pecare uleiul esential le detine.

Orice persoana poate sa beneficieze de mirosul placut, de improspatarea aerului si de proprietatile deosebite ale unui ulei esential.
Copiii folosesc ulei esential diluat pentru a se evita producerea unor iritatii la nivelul pielii. Se testeaza uleiul pe o suprafata mica si se verifica modalitatea de interactiune cu pielea. Varianta roll on poate sa fie aplicata cu siguranta direct pe piele pentru ca biluta din capatul sticlutei ajuta la distribuirea unei cantitati optime in orice zona. Atunci cand se aplica direct pe piele varianta cu picaturi, de 15 ml, este necesara diluarea sa.

In functie de situatie, se poate pune ulei pe o suprafata cu probleme sau dureroasa. De asemenease poate pune in zone importante pentru aromaterapie, precum ceafa, frunte, zone cu puls, inima. Daca se doreste sa fie ajutata o anumita zona a corpului, atunci se pune in acea parte in mod special. Iar pentru un efect puternic pentru intreg corpul, se maseaza pe talpi, pe coloana, in jurul buricului. Se pot stimula meridianele energetice din corp cu ajutorul uleiului esential, folosind aplicatorul roll on, care distribuie fin uleiul esential in locul dorit sau varianta diluata cu ulei de Cocos fractionat.

La nivel intern, se pot folosi doar anumite uleiuri esentiale. Acestea trebuie sa fie verificate pentru a putea avea acordul de utilizare interna. Chiar si in acest caz, medicul specialist sau aromaterapeutul trebuie sa recomande si sa aprobe aceasta forma de folosire. Se pot pune 1 sau 2 picaturi sublingual. De asemenea se pot amesteca in miere, apa aromatizata, limonada, smoothie, ceai. Se pot pune si in diverse preparate culinare.