ULEIURI ESENTIALE DOTERRA PENTRU DURERI DE CAP SI MIGRENE


    In zilele noastre trăim  in cultura  agitației și a hiper activității . Consecința acestui lucru este stresul și „bolile datorate stilului de viață” care le însoțesc. Una dintre cele mai frecvente plângeri sunt durerile de cap și migrenele. În acest articol, ebordăm modul în care uleiurile esențiale și aromaterapia pot ajuta la tratarea durerilor de cap și a migrenelor.

    Durerile de cap sunt cauzate de foarte mulți factori. Mai mult de jumătate din populația lumii suferă de dureri frecvente de cap.

   Din păcate plătim un preț uriaș atât personal cât și economic datorită migrenelor și durerilor de cap. Majoritatea oamenilor aleg automedicația fără a ține cont de faptul că medicamentele  au nenumărate efecte secundare, iar prețul lor este nejustificat de mare. O viață activă, exercițiile fizice, o dietă sănătoasă și căile alternative pot ajuta la evitarea migrenelor și a durerilor de cap. În ajutorul acestor metode alternative vin și uleiurile esențiale de la doTERRA.

 

   Aromaterapia presupune utilizarea uleiurilor esențiale de cea mai bună calitate de aceea recomandăm cu mare drag uleiurile de la doTerra datorită calităților terapeutice de necontestat. Prin difuzare aceste uleiuri sunt inhalate si absorbite de terminațiile nervoase responsabile cu durerea, conducând la dispariția acesteia în  cel mai scurt timp. Uleiurile esențiale pot fi folosite în mai multe moduri, cum ar fi masajul cu ulei purtător în care se adaugă ulei esențial, difuzarea astfel încât să fie inhalate, sau topic aplicate pe punctele de puls, tălpi, frunte și ceafă. Aplicarea topică se face întotdeauna conform prescripțiilor fiecărui ulei în parte.


Amintiți-vă că nu trebuie să utilizați niciodată pe piele uleiuri esențiale nediluate. Diluați întotdeauna cu uleiuri purtătoare, cum ar fi ulei de cocos, jojoba sau măsline. Doar câteva picături din aceste lichide miraculoase sunt suficiente pentru a vă recăpăta starea de bine. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile esențiale doTerra sunt foarte concentrate și puternice  fiind nevoie doar de câteva picături.Uleiurile esențiale doTerra au efecte și beneficii diferite. Recomandările noastre  pentru ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor sunt:

1. PEPERMINT sau uleiul de mentă este folosit datorită concentrației mari de mentol ce dă o senzație de răcoarire. Se aplică două picături de ulei de mentă doTerra diluat cu puțin ulei de cocos pe tâmple, ceafă și tălpi. Efectul se va simți aproape instantaneu.

2. RESEMARY In functie de situatie, se poate pune ulei pe o suprafata cu probleme sau dureroasa. De asemenease poate pune in zone importante pentru aromaterapie, precum ceafa, frunte, zone cu puls, inima. Daca se doreste sa fie ajutata o anumita zona a corpului, atunci se pune in acea parte in mod special. Iar pentru un efect puternic pentru intreg corpul, se maseaza pe talpi, pe coloana, in jurul buricului. Se pot stimula meridianele energetice din corp cu ajutorul uleiului esential, folosind aplicatorul roll on, care distribuie fin uleiul esential in locul dorit sau varianta diluata cu ulei de Cocos fractionat.

3.LEMON EUCALYPTUSU poate fi folosit aplicat direct pe zona dureroasa. Se aplica de asemenea pe ceafa, frunte, inima, iar pentru o actiune la nivelul intregului corp, se foloseste pentru masajul talpilor, al spatelui sau pe abdomen. In cazul unor afectiuni specifice care se doresc a fi tratate prin aromoterapie, uleiul se aplica pe acea zona a corpului in care este localizata durerea.

4.LAVANDA, are un efect calmant asupra sistemului nervos si periferic, scade tensiunea, calmeaza durerile ocazionale, are efect linistitor asupra intregului organism. Pentru migrene si dureri de cap se inhaleaza , se aplica pe tample, frunte si ceafa.

Poate fi folosit in combinatie cu uleiul de menta si uleiul de lamaie doTERRA.

Aceste uleiuri pot fi folosite separat sau impreuna.